huisjeboompjebebie.nl

Hoe maak je de schattigste babykamer?

led spots dimbaar

De geboorte van een kindje blijft hoe dan ook iets bijzonders. Ongeacht de omstandigheden. Natuurlijk wil je je baby een goede start geven, met zo veel mogelijk liefde en aandacht vanaf dag een. Er zijn ontzettend veel manieren waarop dat kan. Praten of zingen tegen je buik bijvoorbeeld, kan ervoor zorgen dat je kindje zich beter hecht omdat het jouw stem zal herkennen na de geboorte. Zodra het kleintje er daadwerkelijk is, kun je hier uiteraard gewoon mee doorgaan door boekjes voor te lezen of slaapliedjes te zingen. Hoe kan dit nu beter dan in een gezellige babykamer?

Sfeervolle babykamer

Er is geen betere voorbereiding op het krijgen van een kind dan het inrichten van een kamer voor de kleine. Niet alleen kun je hier je hele hart in kwijt, ook is het goed om fysiek een plekje van je leven te reserveren voor dat wat komen gaat. Een sfeervolle babykamer samenstellen is niet heel ingewikkeld, alle babyspullen zijn immers schattig? Naast de voor de hand liggende items als pluizige knuffels of lieve schilderijtjes, zijn er nog andere dingen die de sfeer kunnen verbeteren. Heb je er wel eens aan gedacht omdat gebruik te maken van dimbare LED-spots in de babykamer? Naast sfeerverlichting is dit ook nog eens een minder heftige prikkel voor de baby, die natuurlijk uit een compleet donker holletje komt. Omdat je de helderheid van de lichtjes kunt veranderen zijn ze uiteraard ook heel praktisch, je kunt ze op volle kracht zetten wanneer een mug je kindje uit zijn slaap houdt, en wanneer het weer in slaap in gevallen draai je ze geleidelijk uit, zodat de baby niet plotseling wakker schrikt.

Besparende werking

Eerlijk is eerlijk, een nieuwe aanvulling op het gezin brengt ook de nodige kosten met zich mee. Hoewel zo’n kamertje samenstellen heel leuk is, is het niet gratis. Ook andere grote bedragen voor onder andere een Maxi-Cosi, kinderzitje en de enorme hoeveelheid luiers zijn dingen om rekening mee te houden. Overal waar je een beetje kunt besparen wil je dat natuurlijk ook doen. Dat is nog een voordeel van LED-spots die dimbaar zijn, ze laten de energierekening behoorlijk dalen. Misschien is het zelfs een idee om ze op meerdere plekken in huis te gaan gebruiken om dit effect nog te versterken. De master bedroom kan vast ook wel wat extra sfeer gebruiken, net als bijvoorbeeld de keuken of zelfs de woonkamer. Het voornaamste is natuurlijk dat je kindje zich overal in huis thuis voelt.

Mobiele versie afsluiten