huisjeboompjebebie.nl

Hoe verlichting de sfeer in huis kan bepalen

Verlichting is iets wat iedereen in huis heeft maar waar weinig mensen echt stil bij staan. Het is zo vanzelfsprekend, de lichtknop aan en uit doen, af en toe het peertje vervangen in de lamp die al jaren in de hoek van de kamer staat. Toch is verlichting sfeerbepalend en zal je versteld staan van de veranderingen in huis wanneer je je verlichting aanpast en beter uitkiest naar eigen wens. Om goed te kunnen kiezen uit de verlichting is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn en wat het effect van de verlichting is op de ruimte waar de verlichting geplaatst wordt.

Kaarslicht

Een van de meest gebruikte soorten verlichting als aanvulling op de normale verlichting is kaarslicht. Met name ’s avonds gebruikt. Kaarslicht geeft een hele zachte en warme sfeer en het geeft de ruimte voor ontspanning. Zet overal in de woonkamer een kaarsje neer, steek alles aan en schakel het grote licht uit. Dat moment is betoverend, de hele woonkamer wordt rustiger en daardoor wordt je gemoedstoestand ook meteen beïnvloed op een positieve manier. Je creëert echt een moment voor jezelf, en dat terwijl je er bijna niets voor hoeft te doen. Het licht doet eigenlijk al het werk.

Downlights

LED downlights zijn perfecte lampen voor elke sfeer die je graag in huis zou willen voelen. Voordat je ze besteld is het fijn om te weten waar je precies naar opzoek bent. Als je meer een zakelijke sfeer in huis wilt, bestel dan de lampen met helder wit licht. Maar je kunt ook kiezen voor koud wit licht om de impressie te krijgen dat de ruimte wordt gevuld met daglicht, aangezien dit licht daar het meeste mee overeenkomt. Het fijne van downlights is dat ze ook in allerlei verschillende maten te bestellen zijn. Dus je kunt kiezen wat er het beste bij je interieur past. Zulke lichten zijn trouwens ook prachtig om een LED wolkenplafond mee te maken. 

Alles in een

De ultieme verlichting is toch echt de verlichting die je met de hand kan veranderen in de kleur licht die graag in de woonkamer wilt hebben. Wat is er fijner dan de sfeer kunnen veranderen aan de hand van een klik op de knop? Ook met downlights is dit mogelijk, bij de lampen zit een afstandsbediening waar je de verlichting dan mee kan bedienen. Dus wanneer je in de avond thuis komt en moe bent, kan het koude licht van de dag daarvoor verandert worden in het warme licht waar je rustig en kalm van wordt.

Mobiele versie afsluiten