huisjeboompjebebie.nl

Je keuken organiseren

De keuken is een gedeelte van uw huis dat vaker wordt gebruikt dan de meeste andere ruimtes. Het spreekt dus vanzelf dat als uw keuken overzichtelijker en gebruiksvriendelijker zou zijn, uw leven gemakkelijker zou aanvoelen. Professionele organisator Monica Ricci heeft 10 eenvoudige stappen om uw keuken te organiseren en uw gezinsleven soepeler te laten verlopen als het gaat om het bereiden van maaltijden.

Haal de kasten leeg

Trek alles uit elke kast en ga er doorheen. Gooi die dingen weg die je niet vaak gebruikt, dubbele items, kapotte items of dingen die je vergeten was. Doe dit met elke kast en lade en stel voor elke groep afzonderlijke gebieden op de vloer in. Wees meedogenloos. De meeste keukens hebben weinig opslagruimte, dus het doel is om alleen dingen te hebben waar je van houdt en die je gebruikt.

Groepeer de items

Nadat uw kasten allemaal leeg zijn, kunt u overwegen wat het beste is voor u wat betreft het groeperen van items. Sorteer al je bakproducten en stapel ze op elkaar. Sorteer uw kookartikelen en stapel ze op elkaar. Groepeer de gerechten waaruit u eet, glaswerk, vakantie of andere seizoenartikelen die slechts één of twee keer per jaar worden gebruikt, evenals die speciale entertainment- of serveerstukken die slechts incidenteel worden gebruikt.

Gebruik containers

Nu je groepen op de grond hebt gelegd, bepaal je waar elk item moet worden opgeslagen. Kook- en bakstukken moeten in de buurt van waar u voedselbereiding doet worden bewaard. Gebruiksvoorwerpen moeten zich ook in de lade bevinden die zich het dichtst bij het bereidingsgebied bevindt. Glaswerk is misschien het beste in de buurt van de gootsteen of koelkast. Maak een koffie- of theestation met suiker, mokken en filters en plaats dit indien mogelijk in de buurt van de waterbron. Op deze manier vermijd je heen en weer lopen door de keuken voor de dingen die je nodig hebt gewoon om je ochtenddrank te maken.

Plaats haken onder kasten om mokken boven het aanrecht te houden, of hang een glaswerkrek op dezelfde plek voor wijnglazen. Hierdoor komt veel kastruimte vrij. Je kunt ook zelfklevende haken aan de binnenkant van kastdeuren of pantry-deuren hangen om gereedschap zoals maatbekers, ovenwanten of andere keukengadgets op te bergen. Overweeg om wandruimte of een plafondrek te gebruiken om potten en pannen op te hangen. Houd er rekening mee dat elke ruimte die u kunt gebruiken om iets op te hangen, ruimte vrijmaakt in een kast. Zorg er daarnaast ook voor dat je een goede prullenbak hebt zoals pedaalemmers.

Mobiele versie afsluiten