huisjeboompjebebie.nl

De voordelen van een cv-ketel huren

CV ketel huren

Een CV ketel huren kan je een hoop geld en kosten en ongemak besparen. Daarom kan het een goede keus zijn te kiezen voor een CV ketel huren, in plaats van kopen. Niet iedereen kan immers meteen een kleine duizend euro missen om een cv-ketel aan te schaffen. Dan ben je er vaak nog niet, want de helft van dat bedrag komt er vaak nog bij om je cv-ketel te laten installeren. Wanneer je huurt weet je meteen waar je aan toe bent, plus je houdt het flink bedrag wat je anders aan de aankoop had kwijt geweest in je zak. Een CV ketel huren scheelt je dus een behoorlijk aankoopbedrag, plus kosten op installatie, die je bij koop wel kwijt bent.

Geen kosten aan onderhoud of reparaties

Afhankelijk van de kwaliteit van je cv-ketel vraagt deze onderhoud. Wanneer je huurt is deze inbegrepen bij de huurprijs. Dit is iets wat contractueel wordt vastgelegd. Dat betekent dat wanneer er iets aan je cv-ketel kapot gaat, de verhuurder verplicht is in te staan voor de reparatie. Daarbij is de verhuurder ook verplicht het onderhoud voor zijn rekening te nemen. Bij een CV ketel huren kost het onderhoud en eventuele reparaties je dit dus helemaal niets. Wanneer je een cv-ketel koopt zit dit anders. Je bent dan gebonden aan een onderhoudscontract, of, zul je wanneer er iets kapot gaat, de onderdelen plus het arbeidsloon van de reparateur zelf moeten bekostigen. Iets wat al snel onnodig in de centen kan lopen.

Goede service

Waar je echter goed op moet letten bij een CV ketel huren zijn de voorwaarden. Bekijk voordat je een contract aangaat goed of er geen uitzonderingen voor bepaalde storingen zijn opgenomen. Daardoor zou je alsnog tot onverwachtse kosten kunnen komen. Kijk dus goed naar de service die beloofd wordt. Of een verhuurder dus een goede service verleent kun je terugvinden in het contract.

De voordelen op een rijtje

Een CV ketel huren kan dus een goed besluit zijn, omdat het je dus een enorm aankoopbedrag scheelt. Daarbij zijn de kosten die je per maand hebt heel inzichtelijk. Je betaald een vast bedrag, waardoor je niet voor onverwachte kosten voor reparaties of onderhoud kunt komen te staan. Je hoeft de cv-ketel niet zelf te onderhouden, want die verantwoordelijkheid ligt bij de verhuurder. Je bent dus niet gebonden aan een onderhoudscontract, wat wel zo zijn wanneer je koopt. Kortom: de voordelen van een CV ketel huren ten opzichte van kopen, zijn zo slecht nog niet!

Mobiele versie afsluiten