huisjeboompjebebie.nl

Werken met bouwmachines, hoe pak jij dat aan?

De bouwvak zit er weer op! De vakantie zit er voor ons op, we hebben kunnen genieten met familie en anderen die we graag zien, waarna we ons nu weer klaar maken om aan het werk te gaan. Er zijn vele bouwprojecten die stil hebben gelegen door de bouwvak, maar zijn er ook vele projecten die juist nu van start gaan. Zo wordt er veel nieuwbouw gemaakt, gaan mensen verbouwen en komt alles weer op gang in de bouwsector. In dit blog zullen we het met je gaan hebben over verschillende soorten bouwmachines. Wat zijn de werkzaamheden die je hier mee uitoefent en wanneer mag je nu een bouwmachine besturen? We vertellen het je graag!

Behaal je certificaten!

Wanneer je graag wilt werken met verschillende bouwmachines en deze bijvoorbeeld wilt huren voor een klus, zul je eerst verschillende certificaten moeten behalen. Wanneer je bijvoorbeeld in een heftruck wilt rijden, zul je hier een apart certificaat voor nodig moeten hebben. Bij de meeste bedrijven gaat dit erg snel en kan je dit certificaat gemakkelijk Binnen het bedrijf halen, maar zul je er wel een moeten hebben. Hetzelfde geldt voor alle andere soorten bouwmachines, die je pas mag besturen na het behalen van de juiste certificaten.

Verschillende werkzaamheden

Met bouwmachines zijn er verschillende soorten werkzaamheden uit te voeren. Waar je met een heftruck gemakkelijk pallets met goederen kunt vervoeren, is een shovel bijvoorbeeld weer ideaal voor grondwerkzaamheden. Voor iedere klus is er wel een bouwmachine beschikbaar die hier prima voor te gebruiken is. 

Wanneer je zelf binnen een groot bouwbedrijf werkt, zul je veel met bouwmachines werken. Ook ZZP’ers maken de laatste tijd steeds meer gebruik van bouwmachines. Zij hebben bijvoorbeeld een deal met een bouw- of verhuurbedrijf, waarna zij tegen een vergoeding of tegenprestatie een bouwmachine kunnen huren voor hun eigen klus.

Het aanschaffen van bouwmachines 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om zelf een of meerdere bouwmachines aan te schaffen. In een groot bouwbedrijf wordt dit meestal met vele bouwmachines tegelijk besteld, terwijl een zzp’er niet zo snel de stap zal maken om zelf bouwmachines aan te schaffen. Echter kan het in sommige gevallen wel eens gunstiger zijn om daadwerkelijk een bouwmachine, zoals een shovel aan te schaffen. Wanneer jij je als ZZP’er specifiek richt op één soort werkzaamheden, zal je de kosten gemakkelijk kunnen dekken met je winst. De klant hoeft zelf geen bouwmachine te gaan huren, terwijl jij je prijs iets kunt verhogen omdat je over alle materialen en bouwmachines beschikt! Bepaal voor jezelf eens of dit rendabel voor je is, waarna je vele nieuwe klus aanvragen zult ontvangen. Succes!

Mobiele versie afsluiten