Ik ben een tijdje er tussenuit geweest wat betreft bloggen. Er was niet echt iets ernstigs aan de hand, maar soms lopen dingen in je leven nou eenmaal anders dan gepland. Dat was bij mij de voornaamste reden waarom ik even een pauze nam van mijn blog. Inmiddels heb ik mijn leven weer op orde en heb ik ontzettend veel zin om lekker te bloggen en mijn gedachten met jullie te delen. De afgelopen weken merkte ik bijvoorbeeld aan mijn huid dat het wel wat liefde had verdiend. Grote temperatuurschommelingen hebben hun sporen achtergelaten op mijn huid. Dus ik ben op zoek gegaan naar manieren om dit tegen te gaan. Dit zijn mijn top tips voor goede huidverzorging.

Top Tip 1. Producten voor jouw type huid

Je moet begrijpen dat ik tot vorige week echt een leek was op het gebied van huidverzorging. Na lange sessies zoeken in Google heb ik inmiddels behoorlijk wat kennis opgedaan. Wist jij bijvoorbeeld dat er verschillende ‘huidtypes’ zijn? Voor elk huidtype zijn er weer andere huidverzorgingsproducten op de markt te vinden. Bovendien kan iedere huid weer ergens anders gevoelig voor zijn. Ik krijg bijvoorbeeld gelijk een rode en droge huid als ik in de zon heb gezeten. Blijkbaar kun je dat gemakkelijk tegengaan met de juiste huidverzorgingsproducten. Daarom heb ik geïnvesteerd in een dagcrème met SPF van Dermalogica. Door alleen producten te gebruiken die geschikt zijn voor jouw type huid, weet je ook zeker dat het werkt. Bovendien geef je jouw huid op die manier de beste verzorging. Daarom is dit mijn eerste top tip!

Top Tip 2. Hydrateren is altijd belangrijk

Als het warm weer is, dan krijg je vaak te horen dat je genoeg water moet drinken. Maar eigenlijk moet je altijd genoeg water drinken! Wanneer je te weinig water drinkt, kan dit een nadelig effect hebben op de gezondheid van jouw huid. Je kunt dus ook op een goedkope manier goed voor je huid zorgen: drink genoeg water. Onthoud ook dat hydrateren dus altijd belangrijk is – ongeacht het weer. 

Top Tip 3. Goed wassen en reinigen

Mijn laatste top tip is tevens prettig voor de portemonnee. Top Tip 3: was en reinig je huid goed, zeker voor het slapen gaan. Veel mensen hebben de neiging om ‘s ochtends een washandje over het gezicht te halen om goed wakker te worden. Dat is slim! Het draagt namelijk bij aan de verzorging van jouw huid. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ‘s avonds de tijd neemt om je huid te reinigen. Overdag moet jouw huid een hoop weerstaan. Natuurlijk moet je alle make-up eraf halen voor je gaat slapen. Neem dan gelijk even een minuutje om een jezelf op te frissen met een reinigingsmousse of een skin-friendly scrub.