In een huishouden met kinderen kan het een behoorlijke uitdaging zijn om je woning schoon én heel te houden. Zo kan bijvoorbeeld je vloer nogal wat te verduren krijgen door omvallende bekers water, geknoeid eten en nog veel meer ongelukjes. Natuurlijk wil je het liefst gewoon een vloer die ook dan mooi, schoon en heel blijft. Kijk voorbij een standaard vloersoort als laminaat en overweeg een pvc-vloer. Weten waarom? Lees dan wat de voordelen zijn van zo’n vloer en wat de minpunten zijn.

De voordelen

  • Enorm sterk

PVC stroken zijn gemaakt van kunststof materiaal. Dat trekt je in eerste instantie misschien niet zo, maar het voordeel is dat natuurlijke factoren geen rol spelen. Een pvc vloer is gemaakt op zo’n manier dat de vloer erg sterk is. Je hebt hierdoor geen last van vocht, de vloer slijt nauwelijks, de planken zullen niet kromtrekken en ga zo maar door.

  • Even mooi als laminaat

Het materiaal waarvan PVC stroken zijn gefabriceerd, biedt overduidelijk veel praktische voordelen. Toch vragen ze zich vaak of deze vloersoort ook net zo mooi en natuurlijk kan ogen als andere vloeren. Het antwoord daarop is ja. Dit kan zeker, zolang je wel kiest voor een kwalitatief goede vloer. Je bent er dan misschien wel iets meer aan kwijt, maar je weet zeker dat je een mooie vloer in huis  haalt. Ook aan het aanbod zal het niet liggen. Dit soort vloeren is tegenwoordig in alle kleuren, geuren en maten te krijgen, ook met bijvoorbeeld een levensechte houtnerfprint.

  • Levensduur

De eigenschappen van pvc, waardoor de vloer zo sterk is, zorgen er ook voor dat deze lang meegaat.
Ook kan deze vloer, als je gaat voor pvc stroken (ook wel klikvinyl genoemd), meeverhuisd worden bij een verhuizing. Zorg er dan wel voor dat je de vloer niet vastlijmt, maar los legt op de ondergrond en ondervloer.

De nadelen

  • Aanschafkosten

Laten we meteen beginnen met het grootste nadeel van een pvc-vloer ten opzichte van laminaat. De aanschafkosten voor pvc stroken liggen nu eenmaal een stukje hoger dan bij tapijt of een laminaatvloer. Ga uit van een minimale prijs van 25 euro per m2 voor pvc stroken, waar je voor het goedkoopste laminaat met 5 euro per m2 al klaar kan zijn.

  • Wat lastiger zelf te leggen
  • Een tweede nadeel is dat pvc stroken wat lastiger zelf te leggen zijn. We raden om hier een professionele legger voor in te huren, zodat je zeker weet dat je niet heel goedkope pvc stroken in ieder geval ook perfect gelegd worden.