De tuin is een gewaardeerde plek van het huis, niets is beter dan in een zomeravond even in de tuin kunnen zitten. De winters zijn vaak niet besteed aan de tuin, immers ga je niet in je jas buiten zitten, maar daar zijn nog heel veel leuke dingen op te bedenken! Hier zijn een paar leuke activiteiten waarbij je in de winter alsnog gebruik kan maken van je tuin!

Bouwen

Bouwen in de winter?! Je denkt waarschijnlijk, dat ga ik echt niet doen. Maar toch is het echt het overwegen waard. Want waar je in de winter mee bezig bent, daar kun je in de zomer van genieten. ‘Do it yourself’ projecten worden steeds populairder en dat is eigenlijk helemaal niet gek. Het is veel makkelijker om te genieten van iets dat je zelf hebt gemaakt of zelf in elkaar hebt gezet. En dromen kunnen snel werkelijkheid worden als je je ertoe zet. Tuinmeubelen bijvoorbeeld, die kun je zelf maken. En het is niet alleen heel handig, maar ook een super tof project om lekker mee bezig te zijn als het niet regent. Je kunt makkelijk steigerhout kopen en met een zaag en een boor ben je al een heel eind. Het is wel zo handig om een ontwerp te hebben voordat je begint, maar verder dan dat is het voor iedereen best te doen om een mooie bank neer te zetten. Het fijne van steigerhout is dat het relatief makkelijk bewerkbaar is maar ook heel stevig.

Vuurkachel

Na die heerlijke dagen in de zomer ga je de tuin in de winter altijd missen. Maar warmte kan natuurlijk gewoon gecreëerd worden, het vergt enkel wat creativiteit. Een vuurkachel is de perfecte manier om wat uurtjes te kunnen vertoeven in de tuin zonder weg te vriezen. Je krijgt het gevoel dat je bij een kampvuur zit maar dan zonder prikkende ogen en een jas die naar rook ruikt. De kachel houdt namelijk het meeste rook uit de buurt en dat wat er over blijft is een plekje waar je warm kan zitten met een glas wijn en een dekentje.

Planten

Wil je een bloeiende tuin in de zomer? Dan kun je je daarop voorbereiden in de winter. Er zijn namelijk een hoop bollen die in de winter al gepland moeten worden en als je groene vingers hebt dan is dit natuurlijk het leukste om te doen in de winter. Je hoeft daarvoor niet te wachten tot het lente wordt!