Kleine kindjes zijn nog veel kwetsbaarder dan oudere kinderen of volwassenen. Daarom wil je natuurlijk zorgen dat je alles in huis hebt om samen met je kindje de koude winter door te komen. Je wil niet dat hij/zij kou lijdt of last krijgt van verkoudheid of zelfs ziekte. Gelukkig heb ik in deze blog voor jullie drie aankopen op een rijtje gezet die hierbij kunnen helpen. Allemaal uit eigen ervaring natuurlijk! Lees snel verder als je hier meer over wil weten.

Tip 1: laat de kou niet binnen

Allereerst is het belangrijk en fijn als het binnen in je huis niet te koud is. Zeker als je een huis hebt met enkel glas kan het, vooral ’s avonds en ’s nachts, ineens erg afkoelen. Zorg dus dat je weet of je huis hierop is voorbereid en je een goede verwarming hebt of niet. Ik kwam er op deze manier al heel snel achter dat mijn huis hier absoluut niet op voorbereid was. Gelukkig kan je tegenwoordig vrij makkelijk een goede infrarood verwarming kopen en dit heb ik dan ook gelijk gedaan. Het probleem was snel opgelost en mijn kindje (en ook ik) hoefde geen kou meer te lijden.

Tip 2: mutsje, wantjes, sjaaltje

Daarnaast is het belangrijk om, als je naar buiten gaat met je kindje, hem of haar warm aan te kleden. Dit kan je doen door lekkere wantjes, een mutsje en sjaaltjes aan te schaffen. En dit is nog leuk ook! Ze hebben tegenwoordig heel veel keuze uit allemaal super schattige winter kleertjes voor je kind. Ga dus gewoon voordat de kou aanbreekt eens even lekker shoppen en leef je uit. Ook kan je, als je kind nog in een kinderwagen zit, hem/haar natuurlijk lekker bedekken met een dekentje. Ook deze zijn makkelijk te krijgen, ook online.

Tip 3: niet overdrijven

Mijn laatste tip is eigenlijk een hele simpele: probeer het beschermen van je kind tegen de kou niet te overdrijven. Je zal, ook al kan je kind nog niet praten, snel genoeg merken als hij/zij het koud heeft. Ze zullen waarschijnlijk dan dicht tegen je aankruipen of gaan huilen. Of misschien zelfs blauwe lipjes krijgen. Maar maak je niet te druk, want ook je kwetsbare en kleine kindje is niet van suiker en kan wel wat hebben. Ik kleedde mijn kind altijd liever te warm dan te koud aan, tot ik een keer merkte dat hij eigenlijk helemaal klammig was. Oeps, iets te dik aangekleed! Gelukkig had ik het op tijd ontdekt, voor hij oververhit was 😉