Het zit er weer aan te komen; de verjaardag van je kindje. Soms is het lastig om te weten wat je voor hem/haar moet kopen. Kinderen kunnen de ene dag iets geweldig vinden en de andere dag hetzelfde ineens stom vinden. Heel lastig te peilen dus waar je je kind nou echt blij mee maakt. Gelukkig heb ik in deze blog voor jullie drie cadeautips voor kinderen die altijd goed zijn. En ik vertel jullie waarom deze cadeaus altijd in de smaak vallen! Lees snel verder als je meer wil weten…

Tip 1: buiten spelen

Allereerst is speelgoed voor het buiten spelen altijd goed! Kinderen zijn namelijk gek op buiten spelen, ook al pakken ze misschien sneller de iPad. Dit is alleen maar omdat het makkelijker is en ze niet ergens heen hoeven. Maar geloof mij: uit buiten spelen halen kinderen veel meer voldoening want hier kunnen ze hun energie veel beter in kwijt. En naast dat het leuk voor ze is en ze hun energie kwijt kunnen, is het natuurlijk ook nog gezond. Ze krijgen beweging, frisse lucht en kijken eens op iets anders dan een schermpje (goed voor de ogen). Dus koop een leuke step, een coole bal of mooi stoepkrijt en dan kan je de plank niet misslaan.

Tip 2: samen spelen

Ook samen met een vriendje of vriendinnetje spelen vinden kinderen heel leuk. Hoe oud kinderen ook zijn, je ziet dat ze toch altijd naar leeftijdsgenootjes toe trekken. Het sociale zit dus al in ze vanaf dat ze heel klein zijn en speelgoed om samen te spelen is dan ook een goede zet. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed met poppetjes en figuurtjes zoals dat van Schleich. Hiermee kunnen kinderen samen een verhaal naspelen of een verhaal bedenken. Dit is ook stimulerend voor hun fantasie en de vaardigheid om samen te spelen zonder ruzie te maken.

Tip 3: ook je kinderen zijn wel eens moe

Tot slot zijn, ook al vergeet je deze momentjes soms, je kinderen ook wel eens moe. Voor deze momenten is het fijn om leuke films te hebben. Je zet je kind op de bank voor de televisie met wat drinken en langzaam zakken de oogjes dicht. Ideaal om je kind klaar voor bed te krijgen. Ook een film die je kind leuk vindt is dus een goed cadeau; zowel voor je kind als voor jezelf. En sprookjes- en animatiefilms zijn leuker dan je denkt, dus wie weet vermaak jij je ook nog. Of wie weet zakken jouw ogen ook wel dicht!